SCHIEDEL QUADRO kémény

Schiedel Quadro kéményrendszer

A Schiedel Quadro kéményrendszer főleg társasházi épületek zárt égésterű kazánjainak füstgáz elvezetésére alkalmas.

Környezetbarát megoldás, mivel a lakásokhoz tartozó kazánok egyedileg szabályozhatóak, nincs felesleges energiapazarlás, minden fűtőkészülék csak akkor és annyit megy, amennyit a felhasználó igényel. 

 

 

Felépítése:

  1. Samott béléscső
  2. Légréteg
  3. Könnyűbeton köpenyelem
 
A kiváló samott béléscső kiválóan alkalmas a zárt égésterű füstgázának elvezetésére. A pontos illesztések és a tömitő hézagkitt segítségével megbízható füsttömörséget biztosít, és a túlnyomásos készülék füstgáza nem tud átszivárogni a béléscsövön.
 
A légréteg ennél a kéménynél a zárt égésterű kazánokhoz juttatja el az égéshez szükséges levegőt, mely a készülékek üzemelése alatt előmelegszik, így gazdaságosabb üzemelést biztosít. Ez a légbevezetés több kazánnak a légellátását képes egyszerre biztosítani.
 
A köpenyelemek kicsik és könnyűek. Kazánok csatlakozása mind a négy oldalról lehetséges. Szintenként négy, de összesen maximum 10 készülék csatlakoztatható egy rendszerre. Statikailag nagyon biztonságos. A vasalási hornyokba helyezett merevítő vasalás segítségével akár hosszabb önálló kémények is stabilan megállnak.
 
A Schiedel Quadro legjelentősebb tulajdonságai:
 
  • Gyors építési lehetőség
  • Tartós kerámia béléscső
  • Gáztömör
  • 4 oldali csatlakozási lehetőség
  • Statikailag stabil köpeny