Kéménymarás

Kéménymarás

Kéménymarás

Béleltetni szeretné kéményét, de fél, hogy túl keskeny?


A megoldás a kéménymarás!

A kéménybélelés szinte minden kéménynél szükséges a biztonságos használat érdekében. Ekkor egy béléscsövet kell elhelyezni benne, aminek átmérője a füstgázcsonk méretétől függ. Igen fontos, hogy ezek mérete tökéletesen egyezzen, különösen, ha családi házak kéményeiről van szó.

Ez a kandallókat, kazánokat, kályhákat kiszolgáló füstelvezető egység nem lehet szűkebb bélelés után, mint a füstgázcsonk eredeti mérete. Ilyenkor azonban egyszerűbb és gazdaságosabb a kéménymarást választani, mint az egészet kicseréltetni.

A kéménymarás arra szolgál, hogy a kéményben lévő szűkületeket eltávolítsák, a kéményt "feltágítsák" egy bizonyos méretre.

Erre nagyon kevés cég tud megoldást nyújtani Magyarországon, mivel elég speciális munkáról és egyedi fejlesztésű, drága munkagépekről van itt szó. Egy jó munkagép képes a kisebb elhúzásokban is dolgozni.

A kéménybővítés, vagy kéménymarás, egy különleges berendezéssel történik. Legfőbb előnye a cserés megoldásokkal szemben, hogy a kéménymarás falbontás nélkül történik, így máris jelentős összeget spórolhat, ha ezt a megoldást választja. A művelet során nem sérül a kémény, sem statikailag, sem pedig esztétikailag.

A kéménymarás különösen hasznos lehet, ha kéménybélelés előtt végzik el. Így sok esetben lehetőség nyílik rá, hogy be tudják helyezni a megfelelő átmérőjű béléscsövet, és ne kelljen más, költségesebb megoldások után nézni. Kivitelezés azonban komoly szakmai tapasztalatot, és a kémények ismeretét követeli meg.

Ha kéménymarásról szeretne tájékozódni, kérem hívja a kémény.hu szakembereit!

Ha megbízható cég által, profi szakemberekkel végeztetné a kéménymarás kényes folyamatát, válasszon minket!