Szerelt kémény

Könnyű telepítés, kisebb rumli

A szerelt kéményeknél a biztonság mellett a legfontosabb, hogy minél kevesebb falbontással, kompletten végezzük el a munkát. Megtervezzük, bekötjük a füstcsövet, visszabádogozzuk a tetőt, visszafalazzuk amit kell. Így nem kell külön szakembereket keresgélnie mindenre.

A könnyű telepíthetőség miatt a szerelt kémény népszerű választás, ha a már meglévő épületekbe kerülő tüzelőberendezések égéstermékeinek elvezetéséről van szó. Gyakran alkalmazzuk kondenzációs kazánoknál, amelyek a füstgáz alacsony hőmérséklete miatt megkövetelik a szigetelt kéményrendszert.

Miért olyan népszerű?

Bármilyen típusú tüzelőberendezéshez gyorsan és biztonságosan csatlakoztatható szerelt kémény, sőt megoldható az épületen belüli elhelyezés is (akár elburkolva).

Válasszon átgondoltan kéményszerelő céget!

A szerelt kémény szerkezete

A szerelt kémény belső szerkezeti felépítését tekintve három nagyobb részre osztható, az alábbiakban ezt ismertetjük egy ábra és rövid leírás segítségével.

Legbelül helyezkedik el a haszoncső, amelyen keresztül a füstgáz elhagyja az épületet. Szerelt kémény kiválasztásakor mindenképpen fontos figyelembe venni a haszoncső anyagát, ugyanis ez dönti el, milyen tüzelőberendezéshez használható a kémény.

A haszoncső körül található egy szigetelő réteg. Ennek akár az 1000 °C-os koromégést is ki kell állnia. Erre kerül a külső csőhéj, amely a külső hatásoktól óvja a szigetelést, merevíti a kéményt, valamint jól bírja a hőt.

A szerelt kémény sokkal könnyebb, mint a beton köpenyelemes típusok, ennek következtében nem igényel betonalapot, acéltartók segítségével egyszerűen rögzíthető a falhoz.

A nem szakszerűen kivitelezett kémény fokozottan tűz- és balesetveszélyes! A szerelt kémény építését kizárólag felkészült céggel végeztesse!

szerelt kémény szerkezeti ábra

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

5 leggyakoribb hiba a szerelt kémény építés során

 1. Nem megfelelő anyagminőség/vastagság megválasztása – rövid élettartam, a kémény átéghet
 2. Nem megfelelő átmérő – kondenzátum lecsapódás, kevés huzat
 3. Nem elegendő magasság – a huzat nem elegendő, a kémény légörvénybe kerülhet
 4. Összeszerelési hibák – nem megfelelő tömörség, a füst kiáramolhat
 5. Biztonsági távolságok be nem tartása – főbb fa tartószerkezeti elemek sérülhetnek

Szerelt kémény árak

A szerelt kémény árak függnek az átmérőtől, a tüzelőberendezés típusától, a kémény hosszúságától, a kivitelezés módjától. Pontos szerelt kémény ár meghatározásához forduljon az Önhöz legközelebbi kivitelező partnerünkhöz!

Minden nálunk kapható szerelt kémény koromégésálló szigetelést kapott. Ennek köszönhetően, Ön egy esetleges kéménytűz esetén is tökéletesen biztonságban lesz.

A szerelt kémény árának előzetes meghatározásához az itt látható ábrán jelölt méreteket érdemes meghatározni.

szerelt kémény méretek

Szerelt kémény gyors telepítése

szerelt kémény beépítési lehetőségei

A szerelt kémény típus gyakorlatilag bármilyen tüzelőberendezéshez alkalmazható.

Előnye az egyszerű építhetőségében és kis súlyában rejlik.

Az általában méteres elemekből felépülő szerelt kéményeket gyorsan, pontos illesztésekkel fel lehet szerelni szinte bármely családi ház, nyaraló, társasház, vagy akár ipari ingatlan épületeibe is, legyen ott akár fa-, gáz-, olaj- vagy bármilyen egyéb tüzelésű kazán.

Természetesen lehetőség van épületen belüli elhelyezésre is! Esztétikus lehet, ha színterezett megoldást választunk, vagy ha fényes inox csővel készül.

Hogyan zajlik a szerelt kémény építése?

Előre egyeztetett időpontban a kémény.hu szakemberei megvizsgálják a helyszínt. A szerelt kémény építése előtt fel kell mérni a tüzelőberendezés és a kémény majdani helyét, valamint a padlásteret és a tetőt. A helyszíni felmérés nélkül, kizárólag csak a tervekre hagyatkozva is adhatunk ajánlatot.

A következő lépésben kollégáink egyeztetik a szükséges adatokat, majd személyre szabott árajánlatot készítenek a teljes kivitelezésre.

A kivitelezés egy előre egyeztetett időpontban kezdődik. Munkatársaink a helyszínre szállítják a szerelt kémény elemeit, majd munkához látnak. A kémény épületen kívüli elhelyezésének esetében meghatározzák a bekötő idom helyét, és átvésik a falat. Ezt követően kerülnek fel a falra a tartók. A tetőeresz kivágása után a szerelt kémény felállítása következik. Miután rögzítették a kéményt, visszajavítják a falat, elvégzik a bádogozást. Kérésre a füstcsövet is bekötik. A szerelt kémény ezt követően azonnal használható is.

A teljes kivitelezés mindössze egyetlen napot vesz igénybe.

Kéményseprő szakvélemény kérése

A szerelt kémény felállítását követően segítségére leszünk a kéményseprő szakvélemény megszerzésében is.

Kollégáink kitöltik a szükséges dokumentumokat, majd ezt követően felveszik a kapcsolatot a kéményseprő hatósággal a szakvéleménnyel és a vizsgálattal kapcsolatban.

Az Ön kényelme érdekében természetesen ez a folyamat is egy előre egyeztetett időpontban zajlik.

Amint elkészült a szakhatósági engedély, eljuttatják azt a tulajdonoshoz.

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Mikor érdemes a szerelt kémény mellett dönteni?

A szerelt kémények megbízható és minőségi megoldást biztosítanak számos esetben, melynek köszönhetően otthonunk jól funkcionáló és szellőző rendszerré alakulhat és elkerülhetőek az esetleges balesetek, mérgezések és üzemzavarok.

Javasolt szerelt kémények építtetése:

 • Amennyiben nincs, vagy nem megfelelő a meglévő kémény, azonban utólag új tüzelőberendezést szeretnénk telepíteni, kiváló megoldás a szerelt kémény építtetése.
 • Amennyiben nem áll szándékunkban, vagy nem kivitelezhető a betonalap építtetés.
 • Amennyiben gyorsan szerelhető, bővíthető és könnyű szerkezettel rendelkező kéményre van szükség.

A szerelt kémények előnyei:

 • A kéményen nem szivárog át a füst, melynek köszönhetően minden körülmény között biztonságos.
 • A szerelt kémény az épületen kívül és belül elhelyezhető, továbbá maximálisan időjárás és egyéb behatás álló.
 • Bármilyen tüzelőberendezéshez alkalmazható és bármilyen méretben kivitelezhető a szerelt kémény.
 • Gazdaságosabb megoldás a beton kéményeknél.
 • Egyéb előnyökkel rendelkezik és számos más esetben alkalmazható.