Kéménymagasítás

Mikor szükséges a kéménymagasítás?

A jelenlegi építőipari kivitelezések során gyakran előfordul, hogy magasabb épületet húznak fel egy meglévő másik épület mellé. Ilyenkor az építtető köteles a szomszédos kémények biztonságos működéséről gondoskodni. De nem csak ebben az esetben kell megtoldani a kéményeket! Kéménymagasítás szükséges, ha 

  • a kémény magassága nem elegendő az adott tüzelőberendezéshez

Ilyenkor a kémény hatásos magassága kevés ahhoz, hogy elegendő huzat alakuljon ki. Ha nincs megfelelő huzat, akkor előfordulhat, hogy visszaáramlás történik, ami – mint tudjuk – veszélyes, kerülendő jelenség.

  • a kémény mellett olyan épület, fa, egyéb van, ami miatt légörvénybe kerülhet

A légörvény azért veszélyes, mert ellene dolgozhat a huzatnak. A megoldás egy szerelt kémény toldás elhelyezése a meglévő tégla kémény végétől. Általában ezeknek komoly tartószerkezeti igénye van, mivel gyakran távol vannak a többi épülettől, rögzítési lehetőségektől.

Tehát, ha a kémény nem megfelelő magasságú, esetleg légörvényben van, a kéménymagasítás praktikus és költséghatékony megoldást kínál.

Válasszon átgondoltan kéményszerelő céget!

Amikor kéménymagasításra van szükség:

  • A kéményben rövid időn belül, nagy mennyiségben rakódik le az égéstermék, ami a kémény gyakori dugulásához vezet.
  • Az égés nem megy végbe teljesen, ezáltal az nem nyújt maximális hatékonyságot.
  • A kémény kivezető nyílásánál a füst lecsapódik, ezzel rontva a környezeti komfortot.
  • A kéményben nincs optimális huzat, ami a füst visszaszivárgásához is vezethet.

A kéménymagasítás kétféleképpen történhet:

Tartószerkezetes kéménymagasításra olyankor van szükség, amikor a magasítás meghaladja a 2 métert és magasabb épület falához nem rögzíthető az.

Önálló tartószerkezetű kémény használata akkor javasolt, amikor a kémény rögzítésére nincs más lehetőség.

Mi kedvező árakkal és profi, gyors munkavégzéssel várjuk megrendelését! Ha szeretné, hogy kéménye mindig biztonságosan üzemeljen, keressen minket bizalommal!

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Füstgáz elszívó ventilátor beépítése

Opcionális megoldás. Egy automatika szabályozza, ami mesterséges huzatot képez, így biztosítva a megfelelő füstgáz kiáramlást. 

A megfelelő megoldás választásához kérje szakcég segítségét, mert költségekben jelentős különbségek lehetnek. Kéménymagasítással kapcsolatban keresse fel az Önhöz legközelebbi kivitelező partnerünket!