Kémény kamerázás

Mire jó a kamerás vizsgálat?

A kémény kamerás vizsgálatnak jelentős szerepe van manapság, mivel rengeteg kémény kürtő egyenetlen, elhúzások, szűkületek vannak benne. Kéménybélelés során ezek az egyenetlenségek komoly problémákat tudnak okozni.

A kémény kamerás vizsgálattal meg tudjuk határozni a szűkületek pontos helyét, annak okait, így a megoldást is könnyebb megtalálni az adott problémára.

A jobb kémény kamerák már színesek, automata LED világítással rendelkeznek, képesek video, audio felvételre és képeket is lehet vele készíteni, valamint ezeket el is tudja tárolni. A felvett anyagot aztán át lehet másolni bármilyen adathordozóra, ki lehet nyomtatni, vetíteni, DVD-re írni.

A kamerás vizsgálat nem csak kémények esetében lehet hasznos. Bármilyen csővezetéknél, lefolyónál, légtechnikai vezetékben meg lehet állapítani a cső belső állapotát.

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Kéménybélelés előtti/utáni kamerázás

Egy hosszabb kéménybélelés előtt érdemes a kéményt végigkamerázni, mert gyakran megesik, hogy a kürtőbe elhúzások, vakolat befolyások, szűkületek vannak. Ha ezekre nincs felkészülve a kéményes, akkor megeshet, hogy a tervezett béléscsövet nem tudja behúzni a kéménybe, vagy a cső eldeformálódik, esetleg megszakad és ezzel rontja az áramlási viszonyokat.

A kéménybélelés sikerességéről, a béléscső folytonosságáról meg tudunk győződni, ha a kéménybélelés után lekamerázzuk a béléscsövet.