Schiedel UNI és UNI Plus kémény

A Schiedel UNI és UNI Plus kémény típusok

A Schiedel UNI***Plus kéményrendszer egy ásványgyapot szigeteléssel ellátott univerzális kémény.

Lakossági szinten alkalmazható bármilyen nyitott égésterű készülékhez, legyen az kandalló, cserépkályha, vegyestüzelésű kazán, bio energiával működő kazán, nyitott égésterű gáz-, vagy olaj tüzelésű készülék.

Ipari szinten is kiválóan megállja a helyét olyan helyen, ahol sütőkemencék, sütőrostélyok, kemencék, füstölők, szárítók, hulladékégetők vagy gőzkazánok füstgázának elvezetését kell megoldani.

A Schiedel UNI***Plus kémények ott is megállják helyüket, ahol folyamatos kondenzáció várható! 

A Schiedel UNI***Plus kémény felépítése:

  1. Belső samott béléscső - Ezen keresztül távozik a füstgáz
  2. Ásványgyapot szigetelés - Ez biztosítja a kiváló hőszigetelést
  3. Könnyűbeton köpenyelem - A kémény merev szerkezetét adja meg

A Schiedel samott csövek nagyon magas színvonalú fejlesztés és gyártás eredménye. Kiválóan ellenáll a maró savaknak, a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek amely a használat során keletkezik. 

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

MItől különleges a Schiedel UNI***Plus hátső szellőzésű kémény?

A Shciedel UNI***Plus kéményrendszer 30 év kiégésbiztonsági, savállósági és nedvességre érzéketlenségi garanciával rendelkezik!

Mivel ez a kéményrendszer nedvességre érzéketlen, így nem érvényes rá az MSZ EN 13.384 szabvány, mely szerint méretezési számításokkal kellene igazolni, hogy a kémény végénél a vízpára harmatpont felett van. Nem számít tehát, hogy lesz-e folyamatos kondenzáció vagy sem, ez a kéményrendszer ugyanúgy tökéletesen fog üzemelni, és nem fog minket az átnedvesedés veszélye fenyegetni.