Válasszon átgondoltan kéményszerelő céget!

A Schiedel kéményekről

A Schiedel kéményrendszereket a kiváló minőség, egyszerű építési technológia és 30 év garancia jellemzi leginkább. Amennyiben Schiedel kémény építettését fontolgatja, az alábbi cikkben hasznos információkra lelhet.

Amire mindenképp oda kell figyelni:

A SCHIEDEL kémények építésének gyakori problémája, hogy az építő szakemberek nincsenek tisztában az aktuális kémény szabványokkal. Így hiába építik össze megfelelően a rendszert, a kéményseprő átadásnál problémák merülhetnek fel a jogszabályok be nem tartása miatt! Ilyenkor a kéményseprő megkövetelheti a komplett kéményrendszer lebontását, átépítését.

Schiedel kémény kerámia

A kerámia egy nagyon tartós anyag, amely a kémények esetében elengedhetetlen. A Schiedel kémények gyártója 60 éve fejleszti a technológiát, ezért lehetséges, hogy a Schiedel kerámia kéményekre 30 év garanciát vállalnak. A kémény anyagának összetételét a megfelelő tüzelőanyaghoz képest változtatják, de van olyan Schiedel kéményrendszer, amely az összes jelenleg használt tüzelőbrendezéshez alkalmas. Ilyen a Schiedel Absolut kéményrendszer.

Miért Schiedel kémény?

 1. Jó huzat - energiatakarékosság
 2. Füst tömör és tűzbiztos – nem reped meg magas hőmérséklet esetén sem
 3. A nedvességgel szemben ellenálló – nem csap át a kondenzátum a falon
 4. Korrózióálló – ellenáll a maró savaknak
 5. Garantáltan hosszú élettartam – 30 év gyártói garancia
 6. Abszolút függetlenség – A Schiedel ABSOLUT kéményrendszer minden fűtőanyaghoz, és az összes technológiához megfelel

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Hogyan zajlik a kémény építése?

Előre egyeztetett időpontban a kémény.hu szakemberei megvizsgálják a helyszínt. A Schiedel kémény megfelelő felméréséhez szükséges megközelíteni a tüzelőberendezés helyét, a kémény leendő helyét, a padlásteret, a tetőt. Ezek hiányában terv alapján tudnak ajánlatot adni.

Felveszik az adatokat, majd egyedi ajánlatot adnak a komplett kivitelezésre.

Az ajánlat elfogadása után előre egyeztetett időpontban helyszínre szállítják a Schiedel kémény anyagát, és megkezdik a munkálatokat. A megfelelő kémény alapról indulva megkezdik az elemenkénti építést. Szükség esetén elhelyezik a rögzítéseket és elvégzik a falazat visszajavítását, bádogozást, bekötik a füstcsövet. A Schiedel kémény kész.

Következő lépésben elkészítik a szükséges dokumentumokat, kihívják az aktuális kéményseprő hatóságot, hogy vizsgálják meg, és adják meg a szakvéleményt a Schiedel kéményre. Ez szintén előre egyeztetett időpontban történik.

A szakhatósági engedély elkészülte után átadják azt a tulajdonosnak.

Schiedel kémények építése

A gazdaságosan és környezettudatosan működtethető otthon alapvető feltétele, hogy az épület kivitelezése vagy modernizálása során korszerű és megbízható építőanyagokat, szerkezeti elemeket, technológiákat alkalmazzunk. A kéményépítéssel kapcsolatban számtalan profi cég kínálja szolgáltatásait és termékeit, melyek közül cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött ajánlja a Schiedel kémények építését.

A Schiedel kémények széles körben népszerű megoldások, melyek számtalan előnnyel rendelkeznek:

 • Új és már meglévő épületek esetében is kivitelezhetőek.
 • Fűtéskorszerűsítés során az egyik leginnovatívabb megoldást kínálják.
 • Energia és költséghatékony működtetést biztosítanak a tulajdonosok számára.
 • Minőségi, strapabíró kémények, melyek minden modern elvárásnak megfelelnek, mind technológiailag, mind működés tekintetében.
 • Korszerű designos kéménytípusok, melyek minden környezetben megállják a helyüket.

Válassza cégünk profi és megbízható kéményépítési szolgáltatásait, melyek közül a Schiedel kémények építése remek választást kínál! További információkért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, mindenben készséggel állunk rendelkezésére!