Leier LSK kémény

Leier LSK kémény felépítése

A Leier LSK kémény jobb hőtechnikai tulajdonsággal bír, mint egyszerűbb testvére az LK kémény, mely gazdaságosabb, környezetbarátabb működést is biztosít számunkra.

Az LSK kémény alkalmas kandallók, cserépkályhák, vegyestüzelésű kazánok, olajtüzelésű kazánok, atmoszférikus gázkészülékek, blokkégős gázkazánok, bioenergiával működő fűtőkészülékek füstgáz elvezetésére.

A Leier Super Kiszellőztetett kémény három rétegből épül fel:

  1. Könnyűbeton köpenyelem - A kémény külső szerkezete, mely szilárd vázat ad a rendszernek.
  2. 3cm ásványgapot szigetelés - Ez a csőhéj biztosítja a megfelelő hőszigetelést.
  3. Samott béléscső - A füstgáz elvezetésére szolgál, magas hőmérsékletnek, kondenzátumnak kiválóan ellenáll.

A könnyűbeton köpenyelemek adják meg a kémény külső formáját, magasságuk 33 cm, vagyis egy méter kémény építéséhez 3 darabra van szükség. Több méretben és típusban készül, attól függően, hogy melyik alkalmazható jobban az adott épületben.

Leier LSK kémény típusok

A köpenyelemek szerint léteznek:

  1. Egykürtős kémények
  2.  Egykürtős kémények szellőzővel
  3. Kétkürtős kémények szellőzővel

Leggyakrabban az egykürtős típust használják. Ez a legkisebb helyigényű, leggyakrabban használt méret. Kandallókhoz, cserépkályhákhoz kiválóan alkalmas.

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Mikor melyik típust érdemes használni?

Az egykürtős kémény szellőzővel akkor lehet hasznos, ha valamelyik helységet - a kémény szomszédságában - szellőztetni akarjuk. Így szellőzőkürtő kiépítésére már nincs szükség, az megépül a kéménnyel együtt. A szellőzőkürtő praktikus megoldás a TV-, riasztó kábelek, de még a páraelszívó utólagos kivezetésére is. 

A kétkürtős kémény szellőzővel praktikus megoldás, ha két-, eltérő tüzelőanyaggal működő fűtőberendezést akarunk használni. Egyszeri építéssel kialakítható mindkét tüzelőberendezésnek a kéménye, így nem kell két önálló kéményt építeni. A dupla köpeny közepén található a szellőző kürtő, melynek előnyeit továbbra is kihasználhatjuk szellőztetésre, kábelek, csövek elvezetésére. A kékürtős kémény további előnye, hogy elkerülhetőek vele a repedések, melyek két különálló kémény egymás mellé építése során szokott felmerülni.

A Leier kétkürtős kéményrendszerek a piacon egyedülálló módon alkalmasak arra, hogy a két kürtő eltérő rendszerként legyen megépítve. Azaz ki lehet alakítani LSK - LT vagy LSK - ECO kombinált rendszereket is.

A hőszigetelés fontos, hogy a kémények megfelelően működjenek, megfelelő huzat tudjon kialakulni. Ennek érdekében az LSK kéménynél 3 cm-es ásványgyapot szigetelést alkalmaznak, mely a belső samott béléscsövet szorosan körbeveszi, biztosítva ezáltal a fokozott hőszigetelést. Az ásványgapot csőhéj kiváló szigetelőanyag, mely megakadályozza, hogy a füstgáz lehűljön, ezért egyaránt alkalmas alacsonyabb és magasabb hőmérsékletű fűtőkészülékek füstgázának elvezetésére.

A hőszigetelő anyagnak minden körülmények között száraznak kell maradnia, ezért az LSK kéményeknél kialakítottak a beton köpenyelemben egy vályatot, melyben levegő tud áramlani. A felfelé áramló meleg levegő a szigetelést folyamatosan szárazon tartja. A vályatokba - melyeket "macifüleknek" neveztek el - a meleg levegő a kémény induló részénél lévő szellőzőrácsból jut bele, és a kémény végén a fém torkolati kúp alatt távozik el. 

A Leier LSK kémény belső samott csövét a német Hart Keramik gyártja. A kiváló német minőség és precíz gyártás garantálják, hogy a kémény több évtizedig ellenáll az őt érő káros hatásoknak.