Leier ECO kémény

A Leier Eco kémény felépítése

A Leier Eco kémény a zárt égésterű kondenzációs kazánokhoz lett megalkotva.

Három rétegből épül fel, az alábbiak szerint:

  1. Belül van a samott béléscső, melyben a füstgáz eltávozik. Ezek tömítettségét gumigyűrűs tömítések biztosítják, így nem tud átszivárogni a füstgáz a csőtoldáoknál.
  2. Légbevezető járat, mely a kondenzációs kazán levegő ellátását biztosítja.
  3. Könnyűbeton köpenyelem. Természetes alapanyagokból előállított kis súlyú elem, mely speciális adalékanyagainak köszönhetően megfelelő hőszigetelést biztosít.

A köpenyelemek adják meg a kémény külső formáját, magasságuk 33 cm, vagyis egy méter kémény építéséhez 3 darabra van szükség.

Több méretben és típusban készül, attól függően, hogy melyik alkalmazható jobban az adott épületben.

Leier ECO kémény típusok

A köpenyelemek szerint léteznek:

  1. Egykürtős kémények
  2.  Egykürtős kémények szellőzővel
  3. Kétkürtős kémények szellőzővel
Leggyakrabban az egykürtős típust használják; ez a legkisebb helyigényű, leggyakrabban használt méret.

 

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Mikor melyik típust érdemes használni?

Az egykürtős kémény szellőzővel akkor lehet hasznos, ha valamelyik helységet - a kémény szomszédságában - szellőztetni akarjuk. Így szellőzőkürtő kiépítésére már nincs szükség, az megépül a kéménnyel együtt. A szellőzőkürtő praktikus megoldás a TV-, riasztó kábelek, de még a páraelszívó utólagos kivezetésére is. 

A kétkürtős kémény szellőzővel praktikus megoldás, ha két-, eltérő tüzelőanyaggal működő fűtőberendezést akarunk használni. Egyszeri építéssel kialakítható mindkét tüzelőberendezésnek a kéménye, így nem kell két önálló kéményt építeni. A dupla köpeny közepén található a szellőző kürtő, melynek előnyeit továbbra is kihasználhatjuk szellőztetésre, kábelek, csövek elvezetésére. A kékürtős kémény további előnye, hogy elkerülhetőek vele a repedések, melyek két különálló kémény egymás mellé építése során szokott felmerülni.

A Leier kétkürtős kéményrendszerek a piacon egyedülálló módon alkalmasak arra, hogy a két kürtő eltérő rendszerként legyen megépítve. Azaz ki lehet alakítani ECO - LK vagy ECO - LSK kombinált rendszereket is.

A Leier Eco kémény belső samott csövét a német Hart Keramik gyártja. A kiváló német minőség és precíz gyártás garantálják, hogy a kémény több évtizedig ellenáll az őt érő káros hatásoknak.