Kéménybélelés, kéményszigetelés árak

kéménybélelés árak

Mennyibe kerül a kéménybélelés?

A kéménybélelés árak leginkább 3 fő tényezőtől függnek: a kémény hosszúsága, a kéménybélelés átmérője, valamint a rákötött tüzelőberendezés típusa (emiatt a kéménybélelés anyaga) befolyásolja a kivitelezés költségét.

Az alábbiakban közzé tett árak tájékoztató jellegűek, cégünk a helyszíni felmérést követően minden esetben pontos, egyedi árajánlatot ad a kéménybélelésre!

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

Kéménybélelés árak Budapesten (tájékoztató jelleggel)

Tartalmazzák:

 • Kéménybéleléshez szükséges alap idomgarnitúrát
 • Munkadíjat

Nem tartalmazzák:

 • Kéményseprő szakvéleményt
 • Füstcső bekötést
 • Egyéb beépítendő elemeket (légbevezető, tetőjárda...)

Saválló és FuranFlex kéménybélelés árak

A leggyakrabban alkalmazott eljárások:

 • Hagyományos gázkészülék (régi vagy új kéményes) esetén: FuranFlex bélelés
 • Fa/vagy vegyes tüzelésű készülék esetén: Saválló acél
 • Turbós kémény esetén: Alumínium vagy inox
 • Kondenzációs kémény esetén: Inox vagy PPs

FuranFlex kéménybélelés 130 mm átmérővel: ALAPÁR NETTÓ 140.000 Ft + 6.000 Ft / méter (BRUTTÓ 177.800 Ft + 7.620 Ft /méter)

Saválló kéménybélelés 150 mm átmérővel: ALAPÁR NETTÓ 140.000 Ft + 10.000 Ft / méter (BRUTTÓ 177.800 Ft + 12.700 Ft /méter)

FuranFlex RWV kéménybélelés árak (CSAK FA tüzelésre):

Egyre nagyobb teret nyer ez a technológia, mivel sok esetben a meglévő kémény vagy béleletlen, vagy elég szűk és saválló csővel nem bélelhető, vagy elhúzás van benne és nem szeretnék, hogy szétvéssük a házat. A kéménybélelés ezzel az anyaggal az egyik legdrágább eljárás, de ha a teljes kéményfelújítás költségét nézzük, a legtöbb esetben így kell a legkevesebbet elkölteni. Ez akkor igaz, ha például elkerülhető a költséges kéménymarás, a kémény végigvésése, visszafalazása, a fal festése. A FuranFlex RWV kéménybélelés jó megoldás a hosszú, elhúzásos kémények utólagos javítására.

A FuranFlex RWV csővel történő bélelés alkalmas FA (de kizárólag FA vagy faszármazék) tüzelésű berendezések égéstermékének elvezetésére. Melynek előnye, hogy szűk és elhúzásos kémények esetében is csak a bekötő idomnál és az alsó tisztító idomnál kell megvésni a kéményt.

A FuranFlex RWV kéménybélelés tájékoztató jelleggel:

NA 150 mm ALAPÁR NETTÓ 260.000 Ft + 15.000 Ft / méter (BRUTTÓ 330.200 Ft + 19.050 Ft / méter)

Ez tartalmazza a FuranFlex RWV cső anyagát, a szükséges saválló acél idomokat, a bontás, visszafalazás anyagát és a munkadíjat. Nem tartalmazza a füstcső összekötés anyagát, a kéményseprő szakvéleményt, egyéb kiegészítő szakipari munkákat.

Turbós / kondenzációs kémény bélelése

Tájékoztató adatokhoz is szükséges a helyszín ismerete, mert nagyban függ a helység adottságaitól, gázkazántól, levegő beszívási lehetőségektől, kéményjárat méretétől és a beépítendő idomok mennyiségétől!

Általánosságban elmondható, hogy lakossági szinten 200.000 Ft - 400.000 Ft körüli beruházást jelent általában, kéményseprő szakvéleménnyel együtt.

Kérjen helyszíni felmérést, hogy a legegyszerűbb, leghatékonyabb, legolcsóbb megoldást tudjuk Önnek megtalálni!

A kéménybélelési árak 4 meghatározó eleme:

A kémény hossza

Minél hosszabb egy kémény, annál több anyag kell hozzá, és annál nagyobb munkát is igényel a kéménybélelés. A hosszúság azért fontos szempont, mert a kéményeket teljes hosszában kell bélelni általában, és emiatt az anyagszükséglet jelentősen több egy 20-30 m-es kéménynél, mint egy 5 m-esnél.

Bármilyen hosszú is egy gravitációs kémény szükség van az alap idomokra: bekötő idom, kondenz tisztító idom, esővédő sapka (nem minden esetben szükséges), kéményajtó, aknalezáró idom (opcionális), esővédő gallér (opcionális).

Ehhez jön még hosszá a kéménybélelés legfontosabb eleme, a kéménybélés cső.

A rövid kémények méterára általában jóval magasabb, mint a hosszú kéményeké, mivel az alap idomok ilyenkor is ugyanúgy beépítésre kerülnek!

A kéménybélelés átmérője

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy minél nagyobb átmérővel kell bélelni a kéményt, annál nagyobb az anyagköltsége!

Különösen szűk kémények esetén kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a keresztmetszet nem elég nagy, így ki kell marni a kéményt belülről, hogy bele tudjuk rakni a megfelelő átmérőjű csövet. Természetesen ez a bővítés plusz költséget jelent, és ezt is csak bizonyos átmérőig lehet megoldani!

A kéménybélelés anyaga

Ez gyakorlatilag a kéményre kötött tüzelőberendezéstől függ. Általánosan az alábbi anyagokkal lehet bélelni a kéményeket:

 • Hagyományos gázkészülék (gravitációs NEM turbós): alumínium, FuranFlex, saválló acél
 • Turbós gázkészülék: Alumínium, saválló acél, FURANFLEX
 • Kondenzációs készülék: saválló acél, PPS, FURANFLEX
 • Fa tüzelés: saválló acél, FuranFlex RWV
 • Vegyes tüzelés: saválló acél

Mindegyik anyagnak más-más ára van, és technológiailag is másképp lehet beépíteni, de a leginkább alkalmas megoldások:

 • Hagyományos gáz: FuranFlex
 • Vegyes tüzelés: saválló acél
 • Turbós/kondenzációs készülék: helyszíntől/kéménytől függő
 • Fa tüzelés: saválló acél / FuranFlex RWV

Kivitelezés módja

A munkavégzést nehezítő körülmények megnövelhetik a kéménybélelés kivitelezési költségét. Ilyen nehezítő körülmény lehet például a tető /födém áttörése, alpintechnikát igénylő megoldások, vagy speciális állvány építése, stb.

Minden kéménybélelés egyedi, ezért pontos árajánlatot kizárólag helyszíni felmérést kvöetően, vagy a meglévő építési tervek alapján lehet meghatározni.