Kémény kivitelezési árak

kémény építési árak

Mennyibe kerül egy kémény?

Értelemszerűen, a kémény ára több tényezőtől is függ: elsősorban a fűtőrendszer típusától, mert ez határozza meg a kémény típusát, a szerelés módját, a szükséges elemeket, idomokat. Továbbá a kémény méretétől és a kivitelezés helyétől, mert ezek határozzák meg az szükséges egyéb anyagokat, a kivitelezésre fordítandó időt.

Az alábbiakban közzé tett árak tájékoztató jellegűek, cégünk a helyszíni felmérést követően minden esetben pontos, egyedi árajánlatot ad a kémény készítésre!

Kérje árajánlatunkat kötelezettségmentesen!

"A kémény árakról sok vállalkozó honlapján nézelődtem és kértem előzetes ajánlatot. Mivel eltérő megoldásokat és véleményeket kaptam, így inkább a helyszíni felmérés mellett döntöttem. Péteréktől kapott előzetes ajánlat volt az egyetlen, amely megközelítette a végleges árat, nem merült fel plusz költség. Elsőre soknak tűnt, de összevetve rájöttem, hogy sokkal többmindent kapok egy picivel több pénzért. Nekem fontos volt az, hogy egyszer legyen jól megcsinálva, és utána ne kelljen vele foglalkozni többet, átvegye a kéményseprő... Úgy érzem megkaptam, amit vártam! Köszönöm!"

Iker Katalin - Nagymaros

Turbós kémény árak /kondenzációs kémény árak

A turbós kémény árak előzetes meghatározásában a legnehezebb, hogy többféle rendszerben lehet megoldani, többféle anyaggal. Minden kazán és helyszín más és más, így az anyagárra előzetesen csak az egyszerűbb esetekben lehet pontosabb választ adni. A munkadíj viszonylag standard költség.

A turbós és kondenzációs kémény kivitelezésről is elmondható, hogy az esetek nagy többségében egy nap alatt elkészül. Mi gyakran gázszerelő barátunkkal közösen kazáncserével is vállaljuk a kivitelezést. Így jó szervezés mellett megoldható egy nap alatt a kazáncsere és a kémény csere is. Így aznap már használható az új kazán, nem marad meleg víz és fűtés nélkül a tulajdonos, amíg a papírmunka elkészül.

A turbós kémény árak összetevői

Anyagár (helyszín- és kazánfüggő), általában BRUTTÓ 60.000 Ft - 300.000 Ft között.

Munkadíj: NETTÓ 60.000 Ft - 150.000 Ft-ig (BRUTTÓ 76.200 Ft - 190.500 Ft)

A turbós kémény árakhoz mindenképp hozzá kell számítani az alábbiakat:

Hő- és áramlástechnikai méretezés: BRUTTÓ 12.000 Ft - 25.000 Ft (rendszer és teljesítmény függő)

Végleges kéményseprő szakvélemény: BRUTTÓ 15.000 Ft - 60.000 Ft között van a legtöbb esetben.
Pesten és vidéken eltérő árakkal dolgoznak a kéményseprő szolgáltatók.

Turbós kémény esetén a helyszíni adottságok és a kazán kéményhez viszonyított elhelyezkedése jelentősen befolyásolhatja az árat, ezért pontos árat a kivitelezésre kizárólag a helyszíni felmérés után tudunk adni. Ezzel kapcsolatban keressen bennünket bizalommal, hogy helyszíni felmérést tudjunk végezni.

Szerelt kémény árak (gáz- és szilárd tüzelésre)

A szerelt kéményeket leginkább utólagos fa tüzelésű tüzelőberendezések (kandalló, cserépkályha, kazán...) telepítése esetén kérik. De lehetőség van bármilyen tüzelőberendezéshez szerelt kéményt építeni. A főbb anyagválasztási lehetőség a tüzelés szerint (belső cső/külső cső):

  • Hagyományos kazánok (régi kéményes): Alu/Alu , Saválló/Alu, Saválló/Saválló
  • Fa/Szén tüzelésű kazánok: Saválló/Alu, Saválló/Saválló
  • Turbós kazánok: Alu/Alu, Saválló/Saválló
  • Kondenzációs kazánok: PPs/Alu, PPs/PPs, Saválló/Saválló

Mivel minden szituáció egyedi, így előre csak nagyságrendileg határozható meg a szerelt kémény ára.

Szerelt kémény árak fa/vegyes tüzeléshez KIVITELEZÉSSEL együtt

NA 150 mm
NETTÓ ALAPÁR 150.000 Ft + 25.000 Ft /méter (BRUTTÓ 190.500 Ft + 31.750 Ft /méter)

NA 200 mm
NETTÓ ALAPÁR 180.000 Ft + 32.000 Ft /méter  (BRUTTÓ 228.600 Ft + 40.640 Ft /méter)

Az árak tartalmazzák a komplett kéményrendszert, tartókat, sík alumínium bádoglemezt, munkadíjjal együtt!

A pontos és garantált árak, esetleges kedvezmények meghatározásához helyszíni felmérés szükséges! Ezzel kapcsolatban kérem keressen bármelyik elérhetőségünkön!

Szerelt kémény árak 4 meghatározó eleme:

Szerelt kémény hossza

Minél hosszab egy kémény, nyilván annyival több anyag kell, így annyival többe kerül. Azt azonban tudni érdemes, hogy az alapvető idomok adják az alapköltség jelentős részét, ami általában a bekötő idom, tisztító idom, esetleg esővédő sapka, vagy zárókúp. Ezek az idomok - akármilyen rövid egy kémény - beépítésre kell, hogy kerüljenek! Így egy rövid kémény méterára sokkal magasabb, mint egy 10 m feletti kéményé!

Szerelt kémény anyaga

Ez a feltétel mindig a tüzelőberendezés típusától függ. A szerelt kémény belső csövének anyaga lehet alumínium, saválló acél (hagyományos gázkészülék), saválló acél (olajtüzelés, turbós készülék, kondenzációs készülék, vegyes tüzelés), PPS (kondenzációs készülék)

Általában elmondható, hogy az alumínium szerelt kémények ára a legkedvezőbb, a saválló kémények ugyan többe kerülnek, viszont jóval tartósabbak és vegyes tüzelésnél más anyaggal nem is lehet megoldani a kivitelezést.

Szerelt kémény átmérője

Szintén egyenesen arányos az ár a kémény átmérőjével, hisz minél nagyobb keresztmetszet szükséges, annál több anyagmennyiség kell! Ezért érdemes hő-., és áramlástechnikai méretezést készíttetni a kéményre, hogy csak a szükséges átmérő legyen beépítve, viszont a készülék biztonságosan üzemeljen! Ezt minden kéményseprő szakvéleményhez is csatolni kell, így  ennek megléte nem csak hasznos, de kéményseprő átadáshoz elengedhetetlen.

Kivitelezés módja

Minden kivitelezést nehezítő körülmény megnövelheti a kivitelezés költségét. Ilyen például a tető áttörés, födém áttörése, alpintechnikai kivitelezés, vagy speciális állvány építése, darus kocsi,  esetleg vastag beton fal áttörése.

Mivel minden kémény egyedi esetnek mondható, így pontos ajánlatot csakis a helyszínen vagy meglévő építési terv esetén lehet meghatározni.