Szerelt kémény ár

Szerelt kémény árak 4 meghtározó eleme

 

1. Kémény hossza

2. Szerelt kémény átmérője

3. Szerelt kémény anyaga

4. Kivitelezés módja

 

Szerelt kémény hossza

 

Minél hosszab egy kémény, nyilván annyival több anyag kell, így annyival többe kerül. Azt azonban tudni kell, hogy az alapvető idomok adják az alapköltség jelentős részét, ami általában a bekötő idom, tisztító idom, esetleg esővédő sapka, vagy zárókúp. Ezek az idomok - akármilyen rövid egy kémény - beépítésre kell, hogy kerüljenek! Így egy rövid kémény méterára sokkal magasabb, mint egy 10 m feletti kéményé!

 

Szerelt kémény átmérője

 

Szintén egyenesen arányos az ár a kémény átmérőjével, hisz minél nagyobb keresztmetszet szükséges, annál több anyagmennyiség kell! Ezért érdemes hő-., és áramlástechnikai méretezést készíttetni a kéményre, hogy csak a szükséges átmérő legyen beépítve, viszont a készülék biztonságosan üzemeljen! Ezt a Kémény.hu szakemberei minden kémény előtt elvégzik.

 

Szerelt kémény anyaga

 

Ez a feltétel mindig a tüzelőberendezés típusától függ. A szerelt kémény belső csövének anyaga lehet:

 

Hagyományos gázkészülék: alumínium, saválló acél

Olajtüzelés: saválló acél

Turbós készülék: saválló acél

Kondenzációs készülék: pps, saválló acél

Vegyes tüzelés: saválló acél

 

Általában elmondható, hogy az alumínium szerelt kémények ára a legkedvezőbb, a saválló kémények ugyan többe kerülnek, viszont jóval tartósabbak és vegyes tüzelésnél más anyaggal nem is lehet megoldani a kivitelezést.

 

Kivitelezés módja

 

Minden kivitelezést nehezítő körülmény megnövelheti a kivitelezés költségét. Ilyen például a tető áttörés, födém áttörése, alpintechnikai kivitelezés, vagy speciális állvány építése, esetleg vastag beton fal áttörése.

Mive minden kémény egyedi esetnek mondható, így pontos ajánlatot csakis a helyszínen vagy meglévő építési terv esetén lehet meghatározni.

 

Szerelt kémény árak tájékoztató jelleggel

 

Szerelt kémény árak fa/vegyes tüzeléshez KIVITELEZÉSSEL együtt (BRUTTÓ):

NA 150 mm : 5 méterig: BRUTTÓ 247.000,- Ft , 5m felett méterenként + 23.000,-

NA 200 mm: 5 méterig: BRUTTÓ 292.000,- Ft, 5 m felett méterenként + 29.000,-

Az árak BRUTTÓ árak és tartalmazzák a komplett kéményrendszert, tartókkal, anyaggal, munkadíjjal együtt!

 

A pontos és garantált árak, esetleges kedvezmények meghatározásához helyszíni felmérés szükséges! Ezzel kapcsolatban kérem keresse kollégánkat ITT!