SCHIEDEL SR kémény

A Schiedel SR egy egyszerűsített hőszigeteléssel ellátott kémény.Schiedel SR kéményrendszer

A Schiedel SR kémény akalmazható cserépkályha, kandalló, vegyes tüzelésű kazán, bio energiával működő kazánok, nyitott égésterű gáz-, és olaj tüzelésű berendezések füstgáz elvezetésére.

Nem javasolt az SR kéményrendszer olyan esetben ahol folyamatos kondenzáció várható.

A Schiedel SR kémény felépítése:

Három rétegből áll:

  1. Belső samott béléscső - Ezen keresztül távozik a füstgáz
  2. Zárt légréteg - Ez biztosítja a megfelelő hőszigetelést
  3. Könnyűbeton köpenyelem - A kémény merev szerkezetét adja meg
A Schiedel samott csövek nagyon magas színvonalú fejlesztés és gyártás eredménye. Kiválóan ellenáll a maró savaknak, a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek amely a használat során keletkezik. 
Minden kéménynél fontos megfelelő hőszigetelés. Ennek biztosítására a Schiedel SR kéményeknél a samott béléscső és a köpenytégla között egy 1,5 - 2 cm-es teljesen elzárt légréteget szolgál. 
A jobb szigetelés érdekében ezt a légréteget a kivitelezésnél "cellásítják", vagyis minden elem beépítésénél - 33 cm-enként - ásványgyapot zsinórt helyeznek a samott béléscső köré.  Ez az ásványgyapot zsinór megakadályozza a levegő eltávozását, középen tartja a kémény béléscsövét és biztosítja a hőmozgást a samottcsőnek a külső köpenyelemtől függetlenül. Az SR kéményeknél a köpenyelem sarokban kikönnyített könnyűbeton kivitelben készül 
 

A Schiedel SR kéményeket leginkább vegyes tüzeléshez, fatüzeléshez ajánljuk.