FuranFlex RWV

A FuranFlex RWV cső


Ez az új alapanyag fafűtéses kazánok kéményeinek és szellőző vezetékek belső felületeinek tűzálló bélelésére lett kifejlesztve. Jelentős előnye a merev acél csövekkel szemben, hogy elhúzásos kémények esetén sem kell megbontani a falazatot, ha ezt a technológiát választjuk. Jobban szigetel, mint az acél, ezáltal jobb huzatot biztosít.

Az RWV jelentése:

R - (Resist) 30 percig ellenáll 1000 °C hőmérsékletű füstgáznak

W - (Wood) Fafűtésre alkalmas 

"V" - (Ventilation) Szellőző vezetékek bélelésére alkalmazható

Engedély száma kémény esetén: EN 1443 T450 N1 D V2 G0

A FuranFlex RWV anyaga

Üvegszövet, mely a hagyományos FuranFlex-szel azonos

Módosított műgyanta keverék, vöröses színű, kevésbé folyékony, lassabban keményedő.

Külső vászon: Fehér színű, üvegselyem szövet, kevlár szálakkal erősítve

A FuranFlex RWV nem éghető (A2)

Alkamazhatóság

  • 450 °C-os maximális füstgáz hőmérsékletig
  • természetes huzat elvén működő (gravitációs) kazánokhoz
  • normál működés alatt száraz üzemi körülmények között alkalmazható (nincs kondenzáció a kéményben)
  • KIZÁRÓLAG FATÜZELÉS esetén (vagy faszármazák, ami mindenféle vegyszertől mentes, kizárólag fa alapanyagból előállított termék)
  • Koromtűznek ellenálló rendszer


Kéménybélelés a FuranFlex RWV csővel


Hasonló mint a hagyományos FuranFlex csővel való bélelés. A legjelentősebb különbség abból adódik, hogy a bekötőidom és az alatti szakasz teljes egészében korrózióálló acél idomokból van felépítve. A műgyanta cső csak a bekötés felett helyezkedik el.

A kémény megfelelő előkészítése után belehelyezik a műgyanta béléscsövet a kéménybe, majd csatlakoztatják a gőzfejlesztő készüléket. Folyamatos nyomáson tartva, forró gőzzel - mérettől függően - kb 3 órán át járatják benne a gőzt. Ha megfelelően kikeményedett a cső, akkor elzárják a készüléket, majd az alsó kalibráló csőnél, és fent a kémény kitorkollásánál elvágják. Szükség esetén beteszik a bekötő fölé a köztes csövet, majd kialakítják az alsó szakaszt acél idomokkal (Kondenz tisztító idom, összekötő cső, bekötő idom, köztes cső, kalibráló cső). Felhelyezik az esővédő sapkát, és visszajavítják a falazatot. A kéménybélelés kész.


A FuranFlex RWV karbantartása


Tisztítása kizárólag műszálas kefével végezhető!

Évente kétszer kell szakszerű vizsgálatnak alávetni. A vizsgálatot kéményseprő szakvizsgával vagy FuranFlex diplomával rendelkező személy végezheti.

A koromtűztól óvakodni kell! Ehhez fontos a rendszeres karbantartás és a megfelelő tüzeléstechnika! Koromtűz esetén a garancia nem érvényes, annak ellenére, hogy az RWV cső nem olvad el, nem ég el, nem deformálódik!